Välkommen till vår butik i Kristianstad 

I augusti 2011 öppnade vi vår andra hjälpmedelsbutik i Kristianstad. Butikens sortiment passar funktionshindrade och äldre som behöver pålitliga stödprodukter för att klara vardagen. Även de som känner sig fullt friska, men har en och annan mindre krämpa kan hitta sitt hjälpmedel där.

– Vanliga ”vardagskrämpor” är exempelvis lite lägre rörlighet eller andra tillfälliga funktionsnedsättningar, säger Lisa Eidevall, butiksansvarig på Hjälpmedelsteknik Kristianstad. Vi har väldigt många produkter som underlättar vardagen, t.ex griptänger, förlängda skohorn, strumpuppdragare, toaförhöjare, olika typer av öppnare för flaskor och burkar och mycket mer. Det är inte alltid man tänker på att det finns hjälpmedel för lite allt möjligt som kan underlätta vardagen, så ett besök i butiken kommer säkert att ge många aha-upplevelser.

Noga utvalt sortiment

Lisa menar att det är viktigt att man väljer rätt hjälpmedel och anpassar det efter sina egna behov.

– Det finns exempelvis många rollatorer på marknader, man får akta sig så man inte köper en som är felbalanserad. Tyvärr är flera av de billigaste det. Då blir rollatorn tungstyrd och risken att falla ökar. Välj en rollator som är lätt men stabil och som du enkelt kan fälla ihop själv. Det kan vara praktiskt om du behöver få plats med den i en bil eller kanske inte har hur mycket plats som helst hemma. Sen gör det ju inget om rollatorn är snygg också, men det är ju upp till var och en att känna efter.

Hon understryker flera gånger att de i butiken är noga med att hjälpmedlen ska passa kunderna.

– Ergonomi, bra funktioner och hjälpmedlets utseende är några saker som påverkar om kunden ska trivas med hjälpmedlet länge. Och så tycker vi att den ska hålla, så man inte tvingas köpa en ny efter ett år eller så.

Fakta om butiken

I butiken finns hundratals hjälpmedel – även möbler och andra större produkter. Dessutom har butiken egna servicetekniker som håller till vägg i vägg. Teknikerna servar och reparerar rullstolar, rollatorer eller andra större hjälpmedel både i butiken och ute hos vårdtagare på uppdrag av Region Skåne och kommuner.

Klicka här för att ta en rundtur i butiken

Öppettider
Mån-Fre 9-17
Lör-Sön Stängt

Adress
Rörvägen 10
291 59 Kristianstad

Telefon
044-32 51 50

Hitta hit!  

Produkter

Navigering

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan