Välj rätt rullator hos oss på KeepOn

För många människor med nedsatt mobilitet är en rullator ett väldigt bra hjälpmedel, en rullator kan vara nyckeln till en aktiv livsstil och kunna vara mer delaktig i vårt samhälle. På KeepOn förstår vi vikten av att erbjuda ett brett utbud av rullatorer som passar olika behov och livsstilar.

Gemino 30 utomhus

Att tänka på när du ska köpa rullator

  • Vikt: Vikt hos en mindre rullator gör att den är även enklare att fälla ihop, lasta in i bilen eller ta med sig på bussen.
  • Stabilitet: Det är viktigt att rullatorn är rätt balanserad för att förhindra fall. Tänk på att du inte lastar för tungt i din korg, detta kan påverka köregensakperna på din rullator.
  • Designen: Designen är också viktig och ska falla dig i smaken så att du trivs med din rullator.

Välj rätt rullator för dina behov

Om du är en person som behöver vila med jämna mellanrum, har svårt att ta dig fram eller att gå när du är ute och promenerar eller gör dina vardagliga ärenden, kan du vara i behov av en rullator. KeepOn erbjuder ett brett utbud av rullatorer som passar olika behov och preferenser.

Här är några exempel på modeller och deras användningsområden: De 5 mest populära modellerna hos oss på KeepOn är: Gemino 20, Jaguar inomhusrullator, Gemino 60 Walker, Gemino 30 Walker och Gemino 30.

Det finns många fler alternativ att välja mellan än dessa. Du kan alltid ringa till oss på KeepOn eller komma in till butikerna så hjälper vi dig hitta en rullator med dina önskemål. 

 

Rullator för inomhusbruk 

Inomhusrullatorer är ett smidigt och praktiskt hjälpmedel som är till för den som strävar efter att kunna röra sig tryggare och friare i hemmet. Det som är bra med inomhusrullatorer är att dom är designade för att passa inomhusmiljöer och erbjuder enkelthet, komfort och trygghet. Många inomhusrullatorer kommer med användbara tillbehör som en bricka eller korg för att bära saker från ett rum till ett annat, vilket kan vara praktiskt.

Oavsett om det handlar om att göra vardaliga sysslor som att gå till köket eller helt enkelt ta sig runt i hemmt, är inomhusrullatorn ett pålitligt och praktiskt gånghjälpmedel. Inomhusrullatorn är utrustade med mindre hjul, justerbar höjd och handbromsar för att passa olika användares behov och preferenser, vilket gör dem idealiska för alla som behöver extra stöd och stabilitet när de rör sig runt i huset. Dessa funktioner bidrar till att minska risken för fall och skador, vilket ger användarna ökad självständighet i sin dagliga rutin. 

 

 

Rullator för utomhusbruk 

Rullatorer för utomhusbruk är designade för att möta behoven hos personer som behöver stöd och stabilitet när de rör sig utanför hemmet. Jämfört med inomhusrullatorer har en rullator för utomhusbruk bredare och mer robusta hjul för att hantera ojämn terräng som trottoarer och grusvägar. De är vanligtvis justerbara för att passa olika användares längd och komfortnivå, vilket minskar risken för överansträngning och ger korrekt kroppsstöd under längre promenader. Handbromsar ger ökad säkerhet och kontroll i branta lutningar eller vid nedförsbackar, medan stödskenor och säkerhetsbågar erbjuder extra stabilitet för användare med nedsatt balans. Med säkerhetsfunktioner som reflexer och synliga färger blir användare mer synliga i dåliga ljusförhållanden eller på trafikerade vägar.

KeepOns utomhusrullatorer är praktiska för resor och förvaring, då de är fällbara eller enkelt demonterbara utan verktyg. Användningsområdena för utomhusrullatorer är många: de gör det möjligt för personer att njuta av promenader i parker, utforska butiker eller delta i olika utomhusaktiviteter och evenemang med bekvämlighet och självständighet.

 

Ska jag ha små eller stora hjul till min rullator?

Valet mellan små och stora hjul på en rullator beror på flera faktorer, inklusive användarens behov och de förhållanden där rullatorn främst kommer att användas.

När du väljer mellan små och stora hjul är det viktigt att överväga var och hur rullatorn kommer att användas mest. Om den huvudsakliga användningen är inomhus och på plana ytor kan små hjul vara det bästa valet för smidighet och användbarhet. Om rullatorn kommer att användas främst utomhus eller på ojämna ytor, kan stora hjul erbjuda bättre stabilitet och hantering av terrängen. Det är alltid bra att testa olika modeller och prata med en expert eller fysioterapeut för att få rekommendationer som passar dina specifika behov och förhållanden.

Små hjul är vanligtvis mer lämpliga för inomhusbruk eller för användning på platta ytor som hårda golv eller asfalt. Dessa hjul är mer manövrerbara och passar bra för trånga utrymmen och smala korridorer. De är också lätta att kontrollera och vända, vilket gör dem idealiska för användning i hemmet eller i butiker där det kan finnas trånga gångar.

Stora hjul är bättre lämpade för utomhusbruk och ojämna terränger. Dessa hjul klarar lättare av att hantera ojämnheter som grusvägar, trottoarkanter och små hinder. Stora hjul ger bättre stöd för den som behöver lägga lite mer kroppsvikt på sin rullator. 

Tillbehör du behöver till din rullator

Att använda tillbehör till rullatorer kan göra stor skillnad för användaren genom att öka både bekvämligheten och säkerheten. Genom att välja de rätta tillbehören kan man skräddarsy sin rullator för att passa sina individuella behov och öka användbarheten i vardagen.

Tillbehör till rullatorer kan variera beroende på individuella behov och preferenser, men några exempel på tillbehör kan vara:

Korgar och väskor: Dessa fästs vanligtvis på ramen eller handtagen och ger användaren möjlighet att bära personliga föremål, shopping eller andra nödvändigheter medan de använder rullatorn.

Ryggstöd: Med det bekväma ryggstödet kan du sitta säkert och bekvämt när det är dags att ta en paus. 

Käpphållare: Denna anordning fästs vanligtvis på rullatorns ram och ger användaren möjlighet att enkelt förvara sin käpp eller gångstav när den inte används.

Handtagsskydd: Mjuka handtagsskydd eller greppöverdrag kan läggas till för att öka komforten och minska risken för skavsår eller trötthet i händerna under användning.

Enhandsbroms Gemino 20/30

Produkter

Navigering

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan